Om Roine Lindberg Gummi AB

Roine Lindberg Gummi AB finns på Kungstensgatan 12 som ligger i gränsområdet av Norrmalm, Östermalm och Vasastan. Vår däckverkstad kan hjälpa dig med däck och fälg till din bil oavsett om det gäller sommardäck eller vinterdäck.

Vi säljer de flesta kända däckfabrikat. Vårt favorit däck är Michelin som har en mycket bra produkt till de allra flesta kunderna. Vi har även däcksförvaring så kallat däckhotell. Om du har fått punktering hjälper vi dig med en däckreparation. Vi gör även framvagnsinställning även kallat hjulinställning på din bil. Vi hjälper dig även med däckservice på platsen i innerstan.

Vi försöker alltid hitta rätt däck till din bil efter dina förutsättningar vad gäller biltyp och körsätt hos dig som förare.

Vi är en av Michelin kvalitetscertifierad verkstad! (läs mer under länken Michelin Quality Dealer)

Historik

Roine Lindberg Gummi AB grundades 1967 av Roine Lindberg, på den tiden mest känd som Svensk mästare i tävlingsdubbning samt förare och kartläsare inom WRC Rally. Han svarade bland annat för samtliga tävlingsdubbningar åt Ford teamet under ett antal år. Med sina dubbtrollkonster nådde han och teamet stora framgångar under rallytävlingar runtom i Europa. Även under Safari Rallyt Afrika visade sig vara mycket framgångsrikt att använda sig av specialpreparerade dubbdäck.

1969 bestämde sig Roine för att erbjuda sina kunskaper inom WRC Rally, dubbar, däck och fälgar i sina lokaler på Kungstensgatan 12, Stockholm. Där sattes stolthet i att aldrig göra avkall på kvaliteten. Hans känsla för service i kombination med hans yrkeskunskaper var omvittnade och uppskattade av alla de kunder som återkom år efter år.

Sedan år 2000 drivs Roine Lindberg Gummi AB av andra generationens Lindberg, Nicklas Lindberg. Filosofin är nu som då att erbjuda däck, fälgar och däckservice utan avkall på kvalité med effektiv och hög servicegrad som viktig ingrediens i enlighet med varumärket "Roine".

Affärsidé

Vision

  • Att av Michelin bli utnämd/erkänd som Norra Europas 3-stjärniga Däckserviceverkstad på motsvarande sätt som Michelin utnämner 3-stjärniga krogar.

Miljö policy

Roine Lindberg Gummi AB ska verka för en bättre Miljö dels genom löpande rutiner som är enkla att efterfölja samt en ambition om att vi hela tiden kan bli bättre och utveckla det systematiska miljöarbetet.

Vad beträffar våra leverantörer så ställer vi krav på att dessa har Miljöpolicy alt ingår i någon form av aktivt certifieringsarbete. Vid inköp av förbrukningsmaterial såsom ex: Kemikalier kräver vi att dessa är godkända av Kemikalieinspektionen samt att de kemikalier som innehåller petrolium hamnar i en oljeavskiljare på vägen ut i allmänna avloppet.

Då vi aktivt rekomenderar våra kunder däck som har lägre rullmotstånd än genomsnittet i syfte att minska koldioxidhalten krävs det av våra däckleverantörer att de har ett brett sortiment som svarar upp mot våra krav.

Nicklas Lindberg - VD
Roine Lindberg Gummi AB

Till toppen